Heppakerhot, leirit ja sosiaalipedagoginen hevostoiminta (SPHT®)

NUORTEN HEPPAKERHO 


Luhtajoen Ratsastajat ry järjestää syksyllä 2022 nuorille heppakerhoja.

 
Heppakerhot ovat AVI:n tukemia ja matalan kynnyksen toimintaa, johon on helppo tulla mukaan. Toiminta sopii kaikenlaisille nuorille sukupuolesta riippumatta. Ryhmään osallistuakseen ei tarvitse etukäteen tietää mitään hevosista, eikä osata ratsastaa tai hoitaa hevosia.  Kiinnostus hevosia kohtaan riittää. Heppakerho on kuitenkin hyvä lisä myös ratsastusharrastuksen tueksi. 

Ryhmä kokoontuu joka toinen lauantai klo 17  
(n. 1,5 tuntia)


Parittomat lauantait, ryhmä alkaa 20.8,  
vastuuohjaajana Nelly Kivilä, (Hevoskerho-ohjaaja)

Parilliset lauantait, ryhmä alkaa 27.8, vastuuohjaajana Mari Lieskoski, ( SPHT®-ohjaaja ) 


Hinta: Tämä on AVI:n tukemaa maksutonta toimintaa


ILMOITTAUDU ALLA OLEVASTA LINKISTÄ: 

Kerho on täynnä. 
Kevään kerhoihin ilmoittautuminen avautuu vkolla 49 maanantaina


Kerhon tavoitteena on tuoda hevosharrastus mahdolliseksi useammille nuorille, sekä tuoda tutuksi luontoa ja Greencare ajattelua. Kerhossa harjoitellaan hevosen käsittelytaitoja, hevostarvikkeita ja hevosesta huoltapitämistä, sekä samalla niin tunne- kuin ryhmätyötaitoja. Hevosen avulla kerrotaan arjen rytmittämisestä, liikunnan, levon ja ravinnontarpeesta. Opettelemme toimimaan hevosystävällisesti ja tunnistamaan hevosen tunnetiloja. Nuoret oppivat pitämään huolta hevosista ja niiden elinympäristöstä, sekä turvallisuudesta. Edistetään lasten ja nuorten taitoja toimia eläinten kanssa ja sekä heidän osallisuutta.

Kerhossa hoidetaan, harjataan ja harjoitellaan hevosen kanssa kulkemista, sekä opitaan perustietoa hevosen käyttäytymisestä. Ryhmässä voi suorittaa mini- ja /tai perushoitomerkin oman taitotason mukaan. Jos haluat suorittaa virallisen merkin tulee sinun olla jonkun SRL seuran jäsen. Suorituksesta saa joka tapauksessa diplomin, eikä merkin suorittaminen ei ole pakollista.

Kerhossa tulee olla aina omat säänmukaiset vaatteet, sekä kumisaappaat. Vaatteiden tulee olla sellaiset, jotka saavat likaantua. Tallilta voi tarvittaessa lainata kypärää.

Hevonen on suuri, nopea ja kunnioitettava eläin, jolloin hevosen hoitamiseen ja käsittelemiseen liittyy aina riskejä, vaikka kerhomme ovat valvottuja ja ohjattuja sekä hevosemme tottuneita lapsiin ja käsittelytilanteisiin, niin aina on riski toimia ison eläimen kanssa. Olemme siksi vakuuttaneet kerholaiset. Jos haluat kattavamman vakuutuksen sen saa esimerkiksi seuran jäsenyydellä, joka pitää sisällään urheiluvakuutuksen. Seuran urheiluvakuutus turvaa hevosharrastajamme kattavasti niin matkan aikana tallille kuin hevosta hoidettaessa ja ratsastaessa. Jäsenyyttä voi hakea nettisivuiltamme: https://luhtajoenratsastajat.sporttisaitti.com/seura/


📧 luhtajoenratsastajat@gmail.com
📞 Mari Lieskoski 0505926133 (jos en vastaa, niin laita viestiä tai WA)
www.luhtajoenratsastajat.sporttisaitti.com

(tallin sivut: www.luhtajoenratsutila.fi)
Hemmintie 30, NurmijärviYKSITYISOHJAUKSET


📧 mari.lieskoski(at)gmail.com
📞 Mari Lieskoski 0505926133 (jos en vastaa, niin laita viestiä tai WA)

NEPSYJEN HEPPAKERHO


Luhtajoen Ratsastajat ry järjestää 7-12 vuotiaille nepsyille oman heppakerhon.

 Toiminta sopii nuorille, joilla on joku neuropsykiatrinen erityisyys kuten autisminkirjo, ADHD/ADD, tourette tai haasteita tunteidensäätelyssa tai vuorovaikutuksessa. (Emme tarvitse virallista diagnoosia, epäilyskin riittää). Ryhmään osallistuakseen ei tarvitse etukäteen tietää mitään hevosista, eikä osata ratsastaa tai hoitaa hevosia. Heppakerho on AVI:n tukema ja matalan kynnyksen toimintaa, johon on helppo tulla mukaan.

Kerho alkaa sunnuntaina 21.8. klo 14-15.30  ja kokoontuu parittomilla viikoilla. (joka toinen sunnuntai)

Vastuuohjaaja:  Mari Lieskoski, (SPHT®-ohjaaja/Nepsyvalmentaja)
Ryhmässä on myös kerhoavustajat. 
Vanhemmat tai oma avustaja voivat halutessaan olla mukana kerhossa. Kerhoon mahtuu 4-6 osallistujaa ja se täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta:   Tämä on AVI:n tukemaa maksutonta toimintaa

ILMOITTAUDU ALLA OLEVASTA LINKISTÄ: 
Kerho täynnä.

Kevään kerhoon ilmoittautuminen avautuu vkolla 49 maanantaina


Kerhossa opetellaan hevostaitoja, kuten hevosen hoitamista, harjaamista, ruokkimista, varusteista huolenpitoa ja taluttamista. Tehdään erilaisia tallitöitä ja myös kokeillaan ratsastusta, kokeillaan poniagilityä, keppihevosesterataa sekä leikitään. Harjoittelemme hevosen avulla arjen taitoja,  tunnetaitoja sekä vuorovaikutustaitoja niin hevosten ja kuin muiden ryhmäläisten kanssa. Jokaisella kerralla täytetään tallipäiväkirjaa ja arvioidaan myös omaa toimintaa.  

Hevonen on suuri ja nopea eläin, jolloin hevosen hoitamiseen ja käsittelemiseen liittyy aina riskejä, vaikka kerhomme ovat valvottuja ja ohjattuja sekä hevosemme tottuneita lapsiin ja käsittelytilanteisiin. Seura on vakuuttanut kerholaiset vahinkojen varalta.
os haluat kattavamman vakuutuksen sen saa esimerkiksi seuran jäsenyydellä, joka pitää sisällään urheiluvakuutuksen. Seuran urheiluvakuutus turvaa hevosharrastajamme kattavasti niin matkan aikana tallille kuin hevosta hoidettaessa ja ratsastaessa. Jäsenyyttä voi hakea nettisivuiltamme: https://luhtajoenratsastajat.sporttisaitti.com/seura/


Talli sijaitsee Nurmijärvellä ihan Vantaan rajalla. Tallille pääsee Vantaan Kivistöstä bussilla 445.

📧 luhtajoenratsastajat@gmail.com
📞 Mari Lieskoski 0505926133 (jos en vastaa, niin laita viestiä tai WA)
www.luhtajoenratsastajat.sporttisaitti.com

(tallin sivut: www.luhtajoenratsutila.fi)
Hemmintie 30, Nurmijärvi


Mari tekee myös jonkin verran yksityisiä 
SPHT®- ohjauksia.  Niistä kyselyt : mari.lieskoski(at)gmail.com

Vapaaehtoistoiminta

Seuratoimintaan tarvitaan paljon vapaaehtoisia, jotta homma pyörisi. Vapaaehtoistoiminta on myös mukava tapa harrastaa hevosia. Tarvitsemme vapaaehtoisia niin kilpailujärjestelyihin, kuin heppakerhojen ohjaamiseen, sekä seuran muun toiminnan pyörittämiseen vaikkapa hallituksessa. Vai haluatko järjestää tai olla mukana järjestämässä tapahtumaa tai heppareissua. Kaikille kyllä löytyy keinoja osallistua toimintaan. 

Ilmoittaudu mukaan! 

Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi

Olen